Da jeg i 2014 skulle i gang med “Min første altan”, anede jeg INTET!
Indtil da havde jeg haft en absurd track record i at slå alle planter ihjel i lejligheden, så mine forventninger lå på et ganske lille sted.
Så jeg startede sparsomt ud og prøvede at finde ud af, hvad der var idiotsikkert.

Purløg, persille og mynte var ret taknemmeligt at arbejde med – men husk at købe dem, der er beregnet til at blive plantet ud. Dem der står i køledisken i supermarkedet er ikke dyrket til dette, og kan derfor være svære at få til at overleve.

altan-purløg-persille

Purløg og persille havde jeg i en altankasse – og mynten i en krukke for sig selv, da de breder sig ret meget.

Så fik jeg en mexicansk solsikke foræret, og anede intet om dem. Men det viste sig, at de også er meget taknemmelige, så længe de bare får sol, vand og pind at læne sig op ad i en stor potte.

Så kastede jeg mig ud i kunsten at dyrke egne tomater – og det viste sig (heldigvis), at tomatplanter også er ganske nemme at arbejde med, hvis bare de får vand og varme og en stor krukke. Så pludselig var jeg også selvforsynende med tomater – uden at have gjort ret meget andet end at købe en plante og proppe den i en stor potte og vande den flittigt.

altan-tomat

Af resterende planter, som også er taknemmelige at arbejde med, når man er begynder, kan nævnes:
– Pelargonie
– Morgenfrue
– Brudeslør
– Jordbær