Åh, anemoner!

Egentlig er det jo februar, men vejret har været så skizofrent de sidste dage, at man halvdelen af tiden, har fået forårsfornemmelser. Bedre blev det ikke, da jeg gik forbi alskens forårsblomster nede på Stefansgade, og blev helt forelsket i disse fine blå anemoner.

altan-anemoner

De er slet ikke til mig, men til min søster, som lige har fået altan. Og hvis ikke jeg skulle give nogle planter i gave, hvem skulle så? Men mon ikke jeg selv smutter ned og køber nogle stykker til mig selv, for jeg er ret vilde med dem!

altan-anemone

De holder ikke evigt, men en flad tyver pr. plante giver jeg gerne for at få sådanne forårsfornemmelser i stuen eller på altanen.

Jeg har taget chancen og plantet dem i en krukke uden hul, men med et godt lag lecakugler i bunden. De er glade for masser af lys, men ikke direkte sollys og skal vandes to gange om ugen, men må dog ikke tørre ud – og har det bedst i 12-18 graders varme.

Forårsplaner

Det kribler i mine fingre for at komme i gang igen. Og jeg må indrømme, at jeg i år er gået stræber-vejen, og simpelthen er begyndt at planlægge hvad jeg skal have. Men det er egentlig kun fordi jeg hele tiden kommer i tanker om noget, som jeg gerne vil have – og sidste år, hvor jeg freestylede mig igennem ALT, nåede jeg ikke det hele. Eksempelvis var ærter allerede på tegnebrættet sidste år, men de nåede aldrig at komme med.

altan

Så i år går jeg mere skematisk til værks, for der er bare visse ting, som jeg ikke vil undvære denne sæson.

Og så kan jeg desuden anbefale at skrive det ned, som man løbende finder ud af, man gerne vil have. Altså hvis man er typen som jeg, der kan glemme alle lister i hovedet så snart man står overfor en pæn plante, og bare køber alt, som begejstrer mig på den ene eller den anden måde.

Hvis man ser bort fra det stræber-agtige i det, så er det en hyggelig ting at sidde og lave en mørk aften i februar, mens man drømmer om forår og sol. Ulempen er, at man får ekstra meget lyst til at kaste sig over projektet med det samme. Men så kan man købe nogle blå anemoner og få lidt afløb for det.

Hvis der er andre planlæggere, der læser med, så er der lidt læsning om forspiring her og her.
Og hvis man er til den ultimative planlægning, er der en så-kalender her.