Praktiske ting er som regel kedelige. Det gælder også på altaner. Og fordi min altan er mit frirum, gider jeg faktisk ikke se på alt for mange kedelige ting.

Eksempelvis en plantevogn. Jeg havde haft sådan en gemt væk inden under en skammel, og lykkeligt glemt alt om den, indtil jeg ryddede op. I de måneder den havde gemt sig der, var den ikke blevet synderlig pænere. Den var blevet regnet og blæst på, og så ganske trist ud.

Og ja, den er fra IKEA, som jeg elsker og hader. For de laver fine ting, men deres ting er også allevegne, så det passede mig fint at forsøge at tage ejerskab på et IKEA produkt og gøre det til mit eget, uden at det skulle koste noget særligt eller være besværligt.

altan-plantevogn-diy-kreativ

Nu er det selvfølgelig bare en praktisk foranstaltning, så man nemmere kan bakse rundt med de store krukker, men derfor behøver det vel ikke være så kedeligt? Tænkte jeg.

Så jeg vaskede den af, sleb den hurtigt og fandt akrylmaling frem, som jeg havde haft i overskud fra de hængende haver. Det er jo ikke fordi man som sådan kan ødelægge nogle stykker træfinér, der er blevet flikket sammen og fået hjul på. Omfanget af eventuelle skader er til at overse. Til gengæld er der stor gevinst, hvis det lykkes – og et hyggeligt altanprojekt i vintermånederne, hvis man er til den slags.

altan-plantevogn-diy-kreativ

Jeg har bare malet den med akrylmaling, som jeg har købt i Tiger eller Føtex – for min erfaring er, at de billigste faktisk har den bedste dækkeevne, og når man ikke skal lave større kunstværker end dette, behøver det ikke være dyrt.
Nogle af farverne har jeg malet 2-3 gange, og nogle enkelte får nok en tur mere.

Om du vil gå all in på farver, som jeg, eller holde det mere stille og roligt, skal jeg ikke blande mig i. Men jeg kan sige, at jeg for første gang nogensinde har været begejstret for en plantevogn. Det sker alligevel ikke så tit.