Der gik rygter om, at man kunne bruge sine forårsløg igen – så det måtte jeg lige prøve. Og efter at have testet, så kan jeg berette, at rygtet talte sandt!

For tre ugers tid siden satte jeg det nederste af tre forårsløg i et glas med lidt vand i bunden, fordi jeg ikke lige havde en krukke klar, da jeg ikke lige havde planlagt, at det var nu jeg skulle afprøve at genbruge forårsløg.

forårsløg

Og efter nogle dage, tog jeg mig sammen og fandt en potte og satte dem ned i den.

Nu er der gået lidt over tre uger, og de vokser lystigt!

forårsløg

Sådan genbruger du dine forårsløg

  • Skær selve løget af forårsløget
  • Sæt det i en potte med jord med roden nedad
  • Stil den i et lunt hjørne (eller vindueskarm eller drivhus)
  • Vand i ny og næ, men ikke for meget (jeg har ikke vandet hver dag, men bare når jeg har husket det)
  • Vent nogle uger
  • Spis glad dine genbrugsløg

forårsløg

Lav en fast krukke til genbrug af forårsløg

Det er naturligvis langt nemmere og hurtigere at købe et bundt til en femmer her i sæsonen. Og jeg bliver nok langt fra selvforsynende med forårsløg med de tre jeg har nu. Men jeg tænker, at hvis man nu genbruger fra nu af, og fremadrettet bare smider den nederste del i en potte, så skal man ikke købe mange billige bundter forårsløg før man er selvforsynende, og bare kan gå ud og klippe den øverste del af, næste gang man skal have forårsløg i maden.