Jeg er godt i gang med at rydde op på altanen og gøre klar til vinter – hvilket jo ikke er det sjoveste man kan foretage sig på en altan. Og mens jeg stod og vaskede endnu en krukke af, kom jeg i tanker om, at jeg havde læst, at man skulle plante hvidløg nu! Eller det var vist bedst for nogle uger siden – men omvendt skal det bare være inden nattefrosten kommer. Og det når jeg så lige akkurat!

Og med SÅ mange tommer krukker, og en halv pose jord i overskud, så tænkte jeg, at det var oplagt at prøve. Efter sigende kan man bare bruge de hvidløg, som man køber i supermarkedet – og hvis du er som jeg, og de fleste danskere, så får du alligevel ikke brugt alle hvidløgene i posen.

Hvidløg er det nemmeste i verden!

Efter en hurtig omgang googling, kunne jeg konstatere, at dyrkning af hvidløg er det nemmeste i verden. Mest hvis man har en have. Men jeg satser på, at en mellemstor krukke også kan gøre tricket.

altan-hvidløg

Så jeg har puttet lidt leca kugler i bunden som ekstra dræn, selvom potten er med hul i bunden, jord på og så fire fed sat med roden ned og toppen op 5-8 cm. nede.

altan-hvidløg

Jeg har stillet potten sammen med de andre, der skal overleve ude på altanen, i hjørnet, hvor der er læ og formentlig mest varmt.

Måske lykkes det – og ellers har jeg kun spildt et enkelt hvidløg.
På den anden side af vinter, ved vi om man kan plante hvidløg 1. november – eller om det alligevel var lidt for sent.