Kalenderen siger, at det er forår – og selvom vejret siger noget andet, kunne jeg ikke vente længere med at komme i gang med forspiring. Så nu er der sat gang i persille, lathyrus og sommerasters.

Lavbudget drivhus

At forspire behøver ikke noget fancy udstyr – og sidste år gjorde jeg det i lavbudget drivhus stilen med enkelte spirekasser og ellers bare potter med plast over. Det virkede ubeklageligt! Altså bortset fra de sommerasters, der aldrig gad gro – de får så chancen igen i år.

Det eneste jeg havde at udsætte på lavbudget stilen er, at kønt er det ikke! Og så er det måske en lille smule besværligt at fægte rundt med plastic hele tiden, hvor det er nemmere at styre lufttilstrømningen, så planterne ikke dør inden de bliver levende, med et drivhus af en art.

Gå aldrig ned på udstyr

Så i år har jeg opgraderet lidt og anskaffet mig et mini drivhus fra Ikea til den nette sum af 99,- og et par små drivhuse i en sampak til 79,-.

For jeg synes faktisk at det er ret dekorativt med sådan noget i vinduet – altså hvis der også på et tidspunkt kommer noget op af krukkerne.

Derudover vil jeg lave mit eget mini drivhus. Idéen har jeg fået fra bogen Grønne altaner og terrasser. Hvis man inderst inde er lidt til DIY, og man samtidig ikke rigtig kan vente på det der forår, så virker det som et godt projekt til at få afløb for utålmodigheden.

drivhus-altan

Det bliver weekendens projekt at lave de små potte-drivhuse til de næste ting, der skal forspires.