Jeg blev opmærksom på morgenfrue, da jeg sidste år var i Den Gamle By i Aarhus, hvor jeg så et bed fyldt med morgenfruer, der bare groede vildt og voldsomt med deres fine, fine orange farver.

Så selvom det måske er en mormor-blomst, besluttede jeg mig for at jeg skulle have dem i en altankasse! Og jeg har ikke fortrudt det.

Jeg startede i marts måned (fordi jeg ikke havde mere tålmodighed til at vente længere) med at så dem i en spirekasse inde i vindueskarmen. Og selvom det måske var lidt køligt i år, allerede at plante dem ud i altankassen i maj måned, har de overlevet fortrinneligt. For heldigvis er de ganske hårdføre.

altan-morgenfrue

Jeg indrømmer, at jeg ikke lige havde gennemtænkt at de blev så høje – hvis jeg havde det, så var de nok ikke blevet plantet i en altankasse. Men nu elsker jeg bare, at de står vildt og voldsomt og har en decideret blomsterfest. For de bliver ved med at skyde knopper og blomstre.

altan-morgenfrue

De er det perfekte uorden midt på altanen, hvor nogle måske vil mene, at de vælter lige lovligt meget rundt – men jeg elsker når planter er rodede på den måde.

altan-morgenfrue

Og så er de nemme at have med at gøre. I denne mærkelige sommer her i 2015 har de både været udsat for en mindre hedebølge, adskillige regnskyl, blæst og nærmest efterårs-agtige temperaturer. Men morgenfruerne er ligeglade; de bliver bare ved med at blomstre gladeligt.

Måske er det også derfor, at jeg holder ekstra meget af dem i år (udover projektet med at så dem selv lykkedes); de er altid i sommerhumør uanset hvordan det danske vejr ellers arter sig.

altan-morgenfrue

Type: Sommerblomst Farver: Fra gul til orange

Placering: Sol til halvskygge

Vanding: Kan tåle at tørre lidt ud

Sås: April-maj

Blomstring: Fra juni til frost, hvis man fjerner de visne blomster

Hårdfør: Ja