Det nemmeste ved at lave møbler af paller, er at lave møblerne. Det tog nemlig kun et par timer at få flikket min nye pallesofa sammen.
Det sværeste er at finde ud af, hvad man kan lave! For man kan lave SÅ meget sjovt og kreativt. Og hvis man først går i gang med at google, så får man lyst til at lave det hele. Både sofaer, stole, bænke, blomsterkasser, ophæng, hylder og alle de tusind andre ting, som man nemt kan lave af paller.

pallesofa-diy-altan

Pallesofa eller blomsterkasse eller?

Når man går i gang med at tænke, så er det alt for nemt at blive forført af alle de fede idéer – selvom de slet ikke løser det problem, man har. Det gjorde jeg i hvert fald. Så derfor tog det mig en del tid, at finde ud af, hvordan jeg skulle få det mest optimale ud af mine to paller.

Mit problem var, at mit mest solrige hjørne på altanen også er det mest åndssvage. For det er inde i hjørnet, som jeg deler med naboen. Fyldt med kanter, hjørner og døre. Komplet umuligt at få en stol af en art til at stå der. Hvis man altså gerne vil have det til at se bare marginalt pænt ud.

Giv møblet flere funktioner

Mit mantra på altanen er, at alt (hvor det er muligt), skal have flere funktioner. Så derfor ville jeg ikke bare have en pallesofa eller en pallebænk. Og i endnu en maraton googling af “Pallesofa” fandt jeg denne her, som næsten var svaret på mine drømme. Den skulle bare være halvt så stor. Men den havde siddeplads og et lille bord, hvor man kan have både sin iskaffe og nogle krukker stående. Dermed kommer pallesofaen ikke til at optage så meget plads fra der, hvor der ellers skulle stå planter.

Med sav og brækjern

Så var det bare at gå i gang. Begge paller blev savet over, pallesofa-diy-altanog de nederste brædder fjernet (det er godt at have en stærk person til at hjælpe her, for de der søm er nogle motherfuckers!).

pallesofa-diy-altan

Og så var det faktisk bare at samle den:

pallesofa-diy-altan

Finpudsning

Nu er der kun tilbage at slibe den færdig og måske male. Det har jeg ikke helt besluttet mig for endnu. Ligesom jeg heller ikke ved, hvad jeg vil gøre ved det lille “bord”. Jeg overvejer at lægge en skiferplade på eller en form for fliser/kakler, og måske kan man også gøre den mindre og højere

pallesofa-diy-altan

Hynden er syet af en børne-skummadras fra Ikea, som er klippet til og lagt dobbelt og betrækket er noget robust stof også fra Ikea.

Hvis du synes det er sjovt at bygge selv, så kan jeg kun opfordre dig til at gå i gang! Det er sjovt at lave ting selv og i min optik bliver altanen altid kun hyggeligere af at være blandet med gør-det-selv-projekter og ikke bare ligne en udstilling fra det lokale møbelhus.

pallesofa-diy-altan