Med begrænset plads og trang til mange planter på altanen, så er det nødvendigt at tænke lodret og i højden. Det kan man gøre på mange måder, og en af dem, er at lave et plantetårn.

1, 2, 3, plantetårn

Du skal bruge:

  • 3 krukker i tre størrelser til at sætte oven i hinanden (vælg et let materiale som plastic, så konstruktionen ikke bliver for tung)
  • 2 krukker der skal stå nede i de to nederste krukker for at holde krukkerne med indhold stabile (igen: vælg et let materiale)
  • Lecakugler (eller andet som dræn), jord og planter
  • En plantevogn eller vælg en krukke med hjul, som den nederste. Jeg har brugt denne fra Ikea, til den nederste, store potte.

plantetårn-altan

Som et samlesæt

Når du har alle krukker, planter og jord i hus, så er det faktisk bare at samle det i den rigtige rækkefølge.

Start med at sætte den indvendige, omvendte krukke ned før du hælder jord i. Når du har hældt jord i, så planter du dine planter, sådan som du vil have dem – og fortsætter til tårnet er færdigt.

plantetårn-altan

plantetårn-altan

plantetårn-altan

Krydderitårn

Jeg har valgt at sætte mynte og jordbær i nederste krukke. Det handlede mest om, at jeg skulle have en plante, der kunne tage kampen op med mynten, som jo er en bestemmerøv. Så jeg håber, at jordbærerne vil give den kamp til stregen.

I midterste krukker har jeg rosmarin og purløg og øverst persille.

plantetårn

I bunden af krukkerne har jeg lagt et lag lecakugler. Jeg har brugt almindelig jord, selvom det anbefales at jorden er sandblandet. Der er brugt næsten 20 liter jord til plantetårnet.

Den nederste krukker er ca. 40 cm i diameter og den mellemste er ca. 28 cm. Man kan lave plantetårn i mange størrelser, men det er klart, at bundpotten er nødt til at have en vis størrelse, hvis man skal have det til at fungere.