Jeg skal i sommerhus i weekenden – naturligvis den weekend, hvor der er hedebølge. Og på den ene side, så glæder jeg mig maks til at komme ud af den varme by og være på stranden – men på den anden side, så er det jo lidt en udfordring, når jeg har valgt at have så mange planter på altanen (og naboen heller ikke er hjemme).

Selvvanding på den nemme måde

Jeg har aldrig prøvet selvvanding før, men alle taler om hvor nemt det er, og efter at have testet lidt, mens jeg var hjemme, så må jeg konkludere, at det ser ud til at virke.

Du tager blot en sodavandsflaske og fylder op med vand, og stiller den omvendt i krukken. Jeg havde en masse flasker fra hængende haver tilovers, hvilket om muligt gør det endnu nemmere, da de jo er åbne i bunden – OG har hul i siderne, så man lige kan fæstne dem til planten, så man er sikker på, at de bliver stående.

selvvanding

Selvvanding: Hvilke planter?

Jeg har naturligvis ikke tomme sodavandsflasker til at sætte i alle altankasser og krukker, men det er heller ikke alle der behøver selvvanding.

Der hvor selvvanding er godt, er til de planter, som er meget tørstige, som tomat, snerle, morgenfrue osv. Du ved selv, hvilke planter på din altan, der er mere tørstige end de andre.

selvvanding

Resten får en ordentlig brusetur inden jeg tager afsted, og dem jeg kan flytte, sætter jeg ind i vasken, så de ikke står og bliver alt for udtørrede på altanen i solen.

Og så tager jeg i sommerhus med god samvittighed.