Fra allerførste færd med min altan, har jeg haft en stædighed med at få planter til at gro i ting, de egentlig ikke burde kunne gro i. Der har virkelig været mange mislykkede forsøg. Men lige så meget stædighed. Hvorfor ved jeg egentlig ikke.

Først prøvede jeg med nogle frø med random sommerblomster i et gammelt syltetøjsglas. Der skete, for at sige det ligeud, ikke en skid.
Jeg har også forsøgt mig med at så gulerødder i en stor potte. Der skete lidt, men så kom hunden forbi og syntes at jorden skulle vendes. Jeg giver 100% hende skylden! Hvis ikke hun havde set sig lun på jorden i den krukke, så var der jo helt klart kommet gulerødder op!
Så jeg prøver måske gulerødder i krukke igen til næste år. Sammen med noget mere funktionelt net …

I år havde jeg jo en hel sæsons erfaring, så jeg var ganske optimistisk. Sådan en enkelt sæson med 80% succes i overlevelsesrate gør noget ved selvtilliden.
Så da jeg havde sået morgenfruer i vindueskarmen og de rent faktisk blev til rigtige små planter, ville jublen ingen ende tage. Og da der var én i overskud i forhold til pladsen i altankassen, var det jo oplagt at proppe den i et syltetøjsglas og fortsætte det umulige projekt.

Men denne gang skete der noget. Godt nok tog det tre gange så lang tid for denne ene morgenfrue at vågne, end de andre i altankassen, men det skete!

altan-syltetøjsglas-morgenfrue

Så med den rette mængde tålmodighed (læs: MEGET!), præcisionsvanding (det er virkelig svært at dosere, hvor meget der skal i sådan et glas) og ukuelig optimisme, kan man altså få morgenfruer til at gro i syltetøjsglas.
Læs mere om morgenfruer her.